اروم کشاورز تولید کننده تجهیزات سرمایشی از جمله کولر های سلولزی و چیلر .................. دوره های آموزش تخصصی کشت و پرورش قارچ دکمه ای و صدفی و اصول کشت بذر قارچ ...................سیستم های جدید سرمایشی با قابلیت بالا و قیمت مناسب تولید شد       ::      تولید انواع رطوبت ساز های التراسونیک و نازلی و پروانه ای در ابعاد مختلف برای گلخانه -پرورش قارچ-بیمارستان ها -سردخانه ها-مرغداری ها - رنگرزی- پلیمر - نساجی و هر محیطی که نیازمند سیستم های رطوبتی با شبنم و بدون شبنم میباشد      ::      شماره های تماس اروم کشاورز 09144432479 09198843096 04432249012      ::      اروم کشاورز تولید کننده تجهیزات سرمایشی از جمله کولر های سلولزی و چیلر .................. دوره های آموزش تخصصی کشت و پرورش قارچ دکمه ای و صدفی و اصول کشت بذر قارچ ...................سیستم های جدید سرمایشی با قابلیت بالا و قیمت مناسب تولید شد      ::      پیام آزمایشی      ::      تست دوم      ::
آشنایی با خواص و مضرات قارچ
توسط: admins در 30-09-1395, 13:11

در این مقاله خواص و مضرات قارچ را برای دوست داران این ماده غذایی با ارزش برشمرده ایم. با ما همراه شوید …

مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم قارچ خام

 

انرژی ۱۳ کالری
پروتئین ۲ گرم
پتاسیم ۳۲۰ میلی گرم
مس ۱ میلی گرم
اسیدپنتوتنیک(B5) ۲ میلی گرم
بیوتین(B7) ۱۲ میکروگرم
اسیدفولیک(B9) ۴۴ میکروگرم
آهن ۱ میلی گرم
نیاسین(B3) ۳ میلی گرم
فیبر ۱ گرم

 

 

 طبع قارچ گرم است.

 

قارچ، منبع خوب آهن

در هر ۱۰۰ گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد.

برعکس خیلی از مواد غذایی گیاهی، قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهد. بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود.

 

قارچ منبع خوب پتاسیم و مس

قارچ یک منبع عالی پتاسیم می باشد که این ماده به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر سکته قلبی را پایین می آورد. به طور متوسط قارچ portabella (تصویر مجاور) حتی از یک عدد موز و یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد.

یک واحد قارچ که شامل ۵ عدد متوسط می باشد، حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد نیاز بدن به مس را تأمین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

 

قارچ منبع غنی از سلنیوم

سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با ویتامین E کار می کند و از سلول ها در برابر صدمات رادیکال های آزاد محافظت می نماید. مطالعات نشان داده است افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم مصرف کرده اند، خطر سرطان پروستات در آنها تا ۶۵ درصد کاهش یافته است.

یک مطالعه بر روی افراد مسن نشان داد، مردانی که مقدار سلنیوم خون شان کم است، در مقایسه با آنهایی که سطح سلنیوم خون بالایی دارند، ۴ تا ۵ برابر بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.

 

خواص درمانی قارچ ها:

تقویت سیستم ایمنی بدن

تعدادی از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکی بسیار کاربرد دارد.

از این میان در مورد قارچ maiitake تحقیقات وسیعی در غرب انجام شده است. عصاره این قارچ، با افزایش فعالیت گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا به ویروس ها و باکتری های مهاجم حمله کند.

 

قارچ ، آنتی اکسیدان قوی

قارچ شامل مقدار زیادی ارگوتیونین است. ارگوتیونین یک آنتی اکسیدان قوی است که برخلاف آنتی‌اکسیدان‌های دیگر در فرایند پخت و پز ازبین نمی‌رود، بنابراین شما می‌توانید با خیال راحت قارچ را بجوشانید و در سوپ بریزید بدون اینکه نگران از بین رفتن آنتی‌اکسیدان آن شوید.

بررسی ها نشان می دهند مصرف قارچ پخته و داغ می تواند عفونت های بدن را از بین ببرد و مصرف روزانه دو عدد قارچ پخته شده و داغ می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و یبوست و نفخ معده را نیز درمان کند.

 

سرطان

تحقیقات اخیر نشان می دهد که قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش دهند.

عصاره ی قارچ دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی و اندازه تومورها نیز شود.

این اثرات محافظتی می تواند با مصرف ۱۰۰ گرم قارچ در روز دیده شود.

 

مصرف قارچ در بارداری

قارچ حاوی ویتامین D و ویتامین B است.

مصرف قارچ باعث جذب بسیاری ریزمغذی ها در بدن زن باردار می شود.

مصرف قارچ در دوران بارداری برای کاهش احتمال ابتلا به دیابت مؤثر است

قارچ از انواع ماده غذایی کم کالری و فاقد کلسترول به شمار آمده و درصد زیادی از آن را آب و فیبر تشکیل می دهد. قرار دادن قارچ در رژیم غذایی دوران بارداری از ابتلا به اضافه وزن پیشگیری می کند.

همچنین مصرف این ماده غذایی به دلیل داشتن کالری کم خطر احتمال ابتلا به فشار خون بارداری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
خطر احتمال ابتلا به عفونت های ویروسی در دوران بارداری و پس از آن به دلیل کاهش قدرت سیستم ایمنی افزایش پیدا می کند. مطابق با پژوهش های انجام شده، قارچ به علت ویتامین ها و مواد معدنی مختلف، بدن را در برابر ابتلا به عفونت ها پایدار می سازد.

روی از جمله مواد معدنی موجود در قارچ بوده که سلول های سیستم ایمنی برای ادامه حیات و بازسازی مجدد نیاز به آن دارند.
سلنیوم، ویتامین «ای» و ریبوفلاوونین از جمله مواد معدنی ضروری برای پیشگیری از تولد نوزاد نارس و نقص های جنینی به شمار رفته و این مواد در قارچ در مقادیر فراوان یافت می شود

با این حال توصیه می شود از قارچ های پاستوریزه که در بازار موجود است استفاده شود.

توجه : قارچ دیر هضم بوده و زنان بارداری که مبتلا به ناراحتی های معده هستند باید با احتیاط مصرف کنند.

 

مصرف قارچ در دیابت

ترکیبات موجود در قارچ، عامل مهمی درکنترل قندخون و کاهش آن در بیماران مبتلا به دیابت است

 

مصرف قارچ در یبوست

قارچ براى کسانى که یبوست دارند مفید است زیرا سللوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مى کند.

 

مصرف قارچ در کاهش وزن و فشار خون بالا

قارچ از انواع ماده غذایی کم کالری و فاقد کلسترول به شمار آمده و درصد زیادی از آن را آب و فیبر تشکیل می دهد. قرار دادن قارچ در رژیم غذایی از ابتلا به اضافه وزن پیشگیری می کند.

 قارچ ها ۸۰ تا ۹۰ درصد، آب دارند و خیلی کم کالری هستند. آنها مقدار کمی چربی و سدیم (نمک) و ۸ تا ۱۰ درصد فیبر دارند و یک خوراکی ایده آل برای افرادی هستند که می خواهند وزن و فشار خون شان را کنترل کنند.

 

مصرف قارچ در افراد مسلول

کسانى که مسلول هستند اگر قارچ بخورند موجب باز شدن اشتهاى آنها مى شود و در نتیجه با اشتها غذا مى خورند و حال عمومى آنها بهبود مى یابد.

 

فواید قارچ برای سلامت استخوان ها

در این بررسی نشان داده شد مصرف یک وعده قارچ می‌تواند ۲۰ درصد از ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین کند.

قارچ نیز همچون بدن انسان در واکنش به نور فرابنفش ویتامین D تولید می‌کند که برای حفظ استحکام استخوان‌ها و کمک به جذب کلسیم بیشتر در بدن اهمیت دارد.

افرادی که میزان ویتامین D پایینی دریافت می‌کنند استخوان‌های شکننده‌ای دارند. همچنین افرادی که در محیط‌های سرپوشیده و بسته فعالیت دارند، بیشتر در معرض کمبود ویتامین D هستند.

 

فواید دیگر قارچ:

قارچ فعالیت مغز را برمی‎انگیزد.

باعث بیرون کردن سم‎های بدن و بلغم را برطرف می‎کند.

قارچ حاوی آنتی‎بیوتیک است.

قارچ باعث تقویت استخوان‎ها می‎شود و کمبود ویتامین Dرا جبران می‎کند.

کسانی که بزاق‎شان زیاد ترشح می‎کند از قارچ استفاده کنند.

قارچ باعث می‎شود که مواد غذایی آسان جذب گردد و اخلاط مضر و فضولات را خارج می‎کند و دستگاه گوارش را تصفیه می‎کند.

قارچ باعث تقویت نیروی جنسی می‎شود.

قارچ اسهال و اسهال خونی را درمان می‎کند.

خونریزی‎های داخلی را متوقف می‎سازد.

مضرات قارچ

مصرف قارچ به علت این که دیر هضم مى شود براى افراد سالخورده ، زنان باردار و شیرده مبتلا به ناراحتی های معده مناسب نیست .

زیاده روی در مصرف قارچ باعث غلظت خون می‎گردد.

کسانى که مبتلا به اختلال کلیه هستند باید مثل تمام مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ خوددارى کنند.

کسانى که اختلال هاضمه دارند و یا از کبد علیل و رنجورند و یا کولیت روده دارند و یا به ورم مفاصل مبتلا هستند و یا به علت اسیداوریک موجود در خون مبتلا به نقرس شده اند نباید قارچ مصرف کنند.

نکات مهم در خرید و نگهداری قارچ 

هرگز نباید خودمان اقدام به جمع آوری قارچ کنیم زیرا قارچ های سمی و غیرسمی آنقدر مشابه هم هستند که حتی گیاه شناسان بدون استفاده از دستگاه های میکروسکوپی و ابزارهای مخصوص نمی توانند آن دو را تشخیص دهند.

باید قارچ را از مراکزی که مجوز دارند، تهیه کرد.

از سوی دیگر، چون قارچ آب زیادی دارد امکان فساد، لزج و له شدگی آن بالاست.

قارچ را می توان در یخچال بین ۳ تا ۷ روز نگهداری کرد اما بیش از این مدت به مرور لزج می شود و ترکیب هایی آزاد می کند که برای افرادی که دچار سردرد میگرنی هستند، مضر است.

قارچ هایی را که سالم هستند و صدمه ندیده اند (اوایل باز شدن چترشان می باشند)، بخرید.

با قرار دادن قارچ ها در پاکت کاغذی می توانید تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.

قارچ ها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچ های پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچ ها را بایستی به شکل پخته مصرف کرد.

از قارچ ها به صورت تازه، کنسرو شده، خشک شده و فریز شده استفاده می شود.

 

تذکرات مهم : 

قارچ های وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچ های وحشی، سمی اند و می توانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.

از نگهداری قارچ درون کیسه پلاستیکی جدا خودداری کنید.

تا زمانی که نمی‎خواهید از قارچ استفاده کنید آن را نشویید.

بهترین شیوه طبخ قارچ

  • بهترین نوع طبخ قارچ، تفت دادن و پختن آن در آب خود قارچ است. در این صورت، قارچ بافت خود را حفظ می کند. قارچ آب زیادی دارد و حین تفت دادن خود آب می اندازد پس نیازی نیست به آن آب اضافه کنیم.
  • قارچ را در مایکروفر و یا فر نپزید و بخارپز هم نکنید.
  • در طبخ قارچ از روغن زیاد استفاده نکنید، زیرا چربی زیاد هضم قارچ را مشکل می‎کند.

تماس با ما ارومیه خیابان عطایی نبش کوچه 12 ساختمان سنگی طبقه اول ّFax : 04432240912 Tel : 0443224091 Mobile : 09144432479 - 09198843096